Gheorghe Dincă, adus vineri la sediul DIICOT. A cerut să studieze dosarul

36
2 minute de lectură
Police officers escort Gheorghe Dinca, the suspect in the case of rape and murder of a 15 year-old girl, from a court in Craiova, southern Romania, Saturday, July 27, 2019. Thousands of people took part Saturday evening in Bucharest in a march protesting the handling of the case, blaming Romanian officials for negligence, incompetence and a lack of empathy. (AP Photo/Bogdan Danescu)
Foto: AGERPRES

Georghe Dincă a venit și vineri la sediul DIICOT, el solicitând organelor de anchetă să îi permită să studieze probele existente la dosar, după ce joi a fost la unitatea de parchet și și-a schimbat declarațiile în sensul că susține că, de fapt, nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu, relatează Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Surse judiciare au afirmat că Gheorghe Dincă se află vineri la DIICOT pentru a studia probele existente în dosar împotriva sa. Aceasta este a doua zi, consecutiv, când bărbatul este adus la parchet.

În cursul zilei de joi el și-a schimbat declarația depusă inițial la dosar și, mai nou, afirmă că Luiza Melencu a fost luată din curtea sa de anumite persoane, iar el nu ar fi ucis-o de fapt.

Tot vineri, la DIICOT, a venit și mama Alexandrei Măceșanu, însoțită de avocat.

„Noi credem în continuare că fata este în viață. Au fost plantate (oase în curtea lui Dincă – n.red.) pentru a se încetini găsirea Alexandrei. Cred că e dusă în străinătate“, a spus Tudorița Măceșanu.

Gheorghe Dincă se află în arest preventiv din iulie 2019.

Gheorghe Dincă a recunoscut inițial că le-a ucis pe cele două fete, însă acum, când procurorii se pregătesc să trimită dosarul în judecată, în spațiul public au apărut informații potrivit cărora el a cerut să fie reaudiat pentru a spune că, de fapt, nu ar fi ucis-o pe Luiza Melencu.

Potrivit Codului de procedură penală, o persoană nu poate sta în arest preventiv mai mult de 180 de zile, fără a fi trimis în judecată.

Așadar, Dincă mai poate fi ținut în spatele gratiilor, fără să fie trimis în judecată, până la data de 22 ianuarie. Tocmai de aceea, cel mai probabil, în următoarele zile procurorii vor trimite dosarul lui Dincă în fața judecătorilor de la Tribunalul București. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele