Beuran, întrebat cine este persoana vinovată de incediul din sala de operație: „Așteptați rezultatul final”

118
3 minute de lectură

Medicul Mircea Beuran a fost audiat, vineri, la Serviciul Omoruri din Poliția Capitalei. La ieșirea din instituție, întrebat de jurnaliștii cine este persoana vinovată de producerea incediului de la Floreasca, el a răspuns că „se fac analize, tot felul de anchete”, potrivit Mediafax.

Beuran a fost audiat în calitate de martor în dosarul deschis de Poliția Capitalei în cazul femeii de 66 de ani care a luat foc pe masa de operație. El a fost audiat la Poliția Capitalei timp de aproximativ trei ore și a fost însoțit de un avocat.

„Se fac analize, tot felul de anchete. Așteptați să se obțină un rezulat final. Nu am cum să am o opinie atâta timp cât eu nu am fost acolo. Sunt filmări”, a spus Beuran la ieșire.

Medicul a adăugat că „substanța dezinfectantă am lămurit-o, că furazolidonul are în compoziția lui elementul care aduce alergia”. Precizarea a fost făcută în contextul în care ministrul Sănătății a declarat că femeia nu era alergică la iod, motiv pentru care nu se justifică folosirea unui alt dezifectant.

„Sunt lucruri care nu sunt adevărate în ceea ce mă privește”, le-a mai spus Beuran jurnaliștilor.

El a ajuns, vineri dimineața, înainte de ora 10.00, la sediul Poliției Capitalei, unde a fost audiat până în jurul orei 13.00, în cadrul dosarului penal deschis de organele judiciare.

În același dosar, în cursul acestei săptămâni au fost audiați mai mulți membri ai echipei operatorii, între care două asistente, doi medici rezidenți și un medic specialist.

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sector 1 s-au sesizat din oficiu și fac cercetări penale în cazul celui de-al doilea pacient care ar fi fost ars în sala de operație de la Spitalul Floreasca, conform unui comunicat al instituției. Magistrații de la această unitate de parchet fac cercetări și în cazul femeii de 66 de ani care a ars pe masa de operație și apoi a murit.

În plus, și Ministerul Sănătății verifică dacă un al doilea pacient a ars în blocul operator de la Floreasca și circumstanțele în care a avut loc incidentul.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele