Alte două mari companii opresc activitatea. Zeci de mii de oameni intră în șomaj

115
2 minute de lectură

Conducerea şi angajaţii uzinei Dacia au decis, de comun acord, ca începând de joi să înceteze activitatea.

Vicepreşedintele Sindicatului Automobile Dacia, Ion Iordache, a declarat, miercuri, la Digi 24, că măsura este necesară pentru protejarea sănătății celor 14 000 de angajați.

„Peste 13.500 de oameni vor fi în şomaj tehnic, şomajul tehnic va fi plătit conform contractului colectiv de muncă, 85%. E o situaţie foarte critică, peste care sper să trecem cu bine”, a afirmat Iordache.

Liderul de sindicat a precizat că s-a discutat și la Guvern și că au primit promisiuni că statul va asista financiar mediul privat.

„Producţia va fi afectată cumplit, toţi salariaţii sunt conştienţi de acest lucru, dar mai de preţ este sănătatea lor. În perioada aceasta se vor face deratizări, se vor pregăti condiţii cât mai bune pentru primirea salariaţilor, pentru a preveni răspândirea acestui virus. Suntem în discuţii permanente, noi o să rămânem pe metereze. Este un moment foarte grav. Am avut discuţii în cursul zilei de ieri la Guvern și s-a solicitat ca statul să asiste în mod practic întreprinderile din mediul privat. Eu sunt convins că vom primi ajutoare de la stat, pentru că, altfel, salariaţii din foarte multe întreprinderi din jurul nostru îşi vor pierde locurile de muncă”, a explicat Iordache.

Și uzina Ford din Craiova, unde lucrează 6000 de oameni, au anunțat că sistează activitatea.

„În perioada 19 martie -5 aprilie 2020, angajaţíi Ford intra în şomaj tehnic. Vor fi plătiţi cu 78 la sută din salariu. Deocamdată nu ştim metodologia de aplicare. Ne-au fost date informaţii că se întrerupe activitatea. Bănuiesc că mai sunt activităţi care nu necesită întrerupere, dar asta vom vedea.

Din cauza coronavirusului a fost luată această măsură”, a declarat, Maria Manea, liderul Sindicatului Ford Craiova.

Și fabrica de anvelope Pirelli din Slatina, unde lucrează aproape 4000 de oameni, a anunțat că oprește temporar activitatea.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele