Ambasada Danemarcei: “-Va fi o duminică fierbinte -Şi după? -Posibil să fie mai răcoare”

273
1 minut de lectură

Ambasada Danemarcei la București a scris, vineri, pe pagina de Facebook, un mesaj prin care spune că „va fi o duminică fierbinte”, referindu-se la alegerile europarlamentare care se vor desfășura în acea zi, precizând că după scrutin este „posibil să fie mai răcoare”.

„Casual Friday. – Care-i prognoza? – Va fi o duminică fierbinte. – Şi după? – Posibil să fie mai răcoare”, transmis reprezentanții Ambasadei Danemarcei în România, într-o postare vineri pe Facebook.

Ambasada Danemarcei se numără printre cele 12 semnatare ale scrisorii din 3 aprilie în care acestea au transmis un mesaj public prin care îşi exprimă îngrijorarea pentru integritatea sistemului judiciar românesc şi au chemat Guvernul să se abţină de la modificări care ar slăbi statul de drept şi capacitatea României de a lupta împotriva criminalităţii sau corupţiei.

Alegerile europarlamentare în România vor avea loc pe 26 mai, urmând ca luni să fie anunțate rezultatele finale.

Printre evenimentele de luni se numără și pronunțarea Înaltei Curți de Casație și Justiție (ÎCCJ) în dosarul lui Liviu Dragnea. Procurorul DNA a cerut aplicarea unor pedepse spre limita medie, nu spre minim, așa cum a apreciat instanța de fond și a solicitat condamnarea și pentru acuzațiile de fals și instigare la fals, pentru care inculpații au fost achitați în prima instanță.

Pe 22 aprilie 2016 instanța supremă l-a condamnat pe liderul PSD la doi ani de închisoare cu suspendare în dosarul Referendumul, decizia fiind definitivă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele