Ambasadorul belgian la Ankara, convocat astăzi de Ministerul turc de Externe

1 minut de lectură

Ministrul turc de Externe l-a convocat astăzi pe ambasadorul belgian la Ankara, după ce un tribunal din Belgia a blocat acuzarea a 30 de persoane suspectate că ar avea legătură cu Partidul Muncitorilor din Kurdistan (PKK), a informat Ministerul turc de Externe, citat de Mediafax.

Instanța a decis vineri că cele 30 de persoane nu pot fi puse sub acuzare pentru participare la acte teroriste, deoarece PKK nu este considerat un grup terorist în Belgia.

Ministerul turc de Externe a afirmat vineri că decizia este „inacceptabilă“. „Așa cum a fost luată, această decizie oferă organizației teroriste o zonă foarte periculoasă de exploatare“, a comentat Miniserul.

În acest context, ambasadorul belgian Michel Malherbe a fost convocat astăzi.

Relațiile între Turcia și Uniunea Europeană au devenit mai tensionate în urma tentativei de lovitură de stat din 2016, în urma căreia Ankara a acuzat Europa că nu o susține suficient.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele