Amendă de 2.000 de lei pentru declaraţia pe propria răspundere lipsă sau completată incorect

130453
1 minut de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Declaraţia pe propria răspundere trebuie completată de români de fiecare dată când ies din casă, deoarece amenda minimă va fi 2.000 de lei, începând cu 1 aprilie. Până acum, poliţiştii au dat amenzi în valoare totală de 10 milioane de euro, relatează Mediafax.

Polițiștii pot cere declarația pe propria răspundere oricărui șofer oprit în trafic sau oricărui pasager.

De asemenea, declarația poate fi solicitată tuturor celor care ies din casă și se completează de fiecare data. Oamenii legii nu acceptă scuze sau documente incomplete.

Din 1 aprilie, amenda minimă pentru cine nu respectă regulile va fi de 2.000 de lei.

Până în prezent, poliţiştii au prins şi sancţionat pe 33.400 de români care au ieșit din case fără declarația pe propria răspundere sau cu declarația completată incomplet.

Amenzile totale se apropie de 10 milioane de euro. ■

[adrotate group="1"]

14 COMENTARII

  1. Simplu! Oamenii din carantina sunt lasati liberi fara a fi testati, se duc acasa dupa ce au avut contact cu infectati de fqalsul corona, care cum se descurca. Dar noi trebuie sa platim amenzi daca nu stam ca oile in staul, chiar ci completate… Chiar credeti ca intereseaza pe cineva de sanatatea noastra? Nici gand, au gasit un nou prilej de a ne jecmani de bani, asta e tot ce ii intereseaza pe mai marii nostri… dusmanii poporului! Ne tin in casa, ne-au lasat fara sursele de bani si totodata vor sa le mai dam… Asta este singurul sprijin pentru populatia romaniei, si intentionat am scris cu litera mica, singurul sprijin al populatiei este amenda…. Si apoi se mai mira ca ponegrim numele acestei tari…Rusine voua!

  2. As îndrăzni să întreb câți românii au in casa calculator -imprimanta și să scoată zilnic un exemplar (celor care nu au li s-au oferit cumva formulare gartis???)sunt atâtea pers invarsta sau care nu au acces la tehnologie….

  3. SLUGILE NOII ORDINI MONDIALE PLĂTIȚI DIN BANII POPORULUI SARAC ROMÂN….NE AȚI TRANSFORMAT ÎN DEȚINUȚI LA DOMICILIU ȘI ACUM NE AMENDAȚI CA PE INFRACTORI……PRESIMT CĂ POPORUL ROMÂN NU VA REZISTA ȘI VA IEȘI ÎN STRADĂ ROMÂNII CONTRA ROMANI

  4. Uite, ca să vedeți unde duce corupția și nepotismul și accesul în funcții care nu se face pe merit și după capabilități. Toți ăștia fără creier își bat joc de voi acum, cam astea sant consecințele la ce fac romanii zi de zi. Este greșit sa crezi ca dacă faci ceva rău în societate și oriunde nu va avea consecințe.

  5. Va rog frumos ca sa inteleaga toata lumea cum trebuie sa fie completata o declaratie pe propria răspundere corect si sa nu mai fie lumea amendata puneti pe net sau la stirile tv un model completat de dumneavoastra sa stie lumea cum sa completeze acea declaratie pe propria răspundere. Ce inseamna declaratie completata incorect. Va rog afisati modelul altfel cred ca amenzile astea sunt date intentionat. Mulțumesc pentru înțelegere.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele