American Airlines anulează o rută din cauza crizei Boeing 737 MAX

59
1 minut de lectură

Compania American Airlines a confirmat marți că a întrerupt cursele directe între orașele Dallas și Oakland, în contextul crizei provocate de întreruperea la nivel mondial a zborurilor cu Boeing 737 MAX, fiind prima oară când un transportator aerian american anulează o rută pe fondul crizei.

American, United și Southwest au anulat sute de curse zilnice ca urmare a celor două accidente grave ce au dus la anularea zborurilor cu acest tip de aparat. În majoritatea cazurilor, companiile au reușit să înlocuiască 737 MAX cu alte modele pe rutele afectate. Cu toate acestea, American Airlines efectua o cursă zilnică între Oakland și Dallas, unde își are sediul central compania, fiind acum nevoită să folosească avionul pe alte rute cu cerere mai mare, relatează CNN.

Cursa va fi anulată începând cu ziua de vineri și nu va fi reluată cel puțin până la 3 septembrie. Este prima oară de la debutul crizei când un transportator aerian din Statele Unite anulează o rută din cauza crizei 737 MAX.

Este tot mai evident că 737 MAX va fi menținut la sol cel puțin până la sfârșitul anului. Boeing a confirmat că nu va depune modificările pentru a fi aprobate de către Administrația Federală a Aviației (FAA) mai devreme de luna septembrie. Săptămâna trecută, Southwest a anunțat că zborurile anulate nu vor fi reluate mai devreme de 1 octombrie.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele