Americanii vor avea nevoie de vize pentru a călători în spațiul Schengen din 2021

65
2 minute de lectură

Cetățenii Statelor Unite care vor să călătorească într-unul dintre cele 26 de state membre ale spațiului Schengen vor avea nevoie de viză începând din 2021, a anunțat Uniunea Europeană.

Vizele de tipul sistemului european de informații și de autorizare privind călătoriile (ETIAS) vor fi necesare pentru călătoria în Spațiul Schengen. În prezent, americanii nu au nevoie de o viză pentru a călători până la 90 de zile în Europa.

UE a afirmat că noile restricții sunt necesare pentru a „evita viitoare probleme privind migrația ilegală și terorismul“, precizând că vizele ETIAS sunt valabile pentru trei ani. „Vizele ETIAS pentru americani sunt vize ce permit mai multe intrări și câteva restricții pentru a putea promova turismul în timp ce menținem un nivel ridicat de securitate internațională“, a anunțat un purtător de cuvânt al UE.

Majoritatea persoanelor din Uniunea Europeană pot călători în Statele Unite fără o viză, însă acest lucru nu se aplică cetățenilor din România, Polonia, Cipru, Croația și Bulgaria.

Uniunea Europeană a cerut ridicarea restricțiilor, iar în 2016 Comisia Europeană a publicat un raport prin care a făcut apel autorităților americane să ridice aceste cerințe.

Pentru obținerea unei vize ETIAS, americanii vor avea nevoie de „un pașaport valid, un card de credit sau debit și un cont de mail“.

Minorii vor putea să intre în spațiul Schengen fără o viză ETIAS și vor avea nevoie doar de pașaport pentru a călători.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele