Anchetă penală în cazul pacientului cu Covid-19 din Mehedinţi plimbat cu ambulanţa

164
3 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Anchetatorii au deschis dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“ în cazul pacientului din Mehedinţi care a fost plimbat cu trei echipaje de la Ambulanţă. Şase angajaţi de la Salvare au fost testaţi şi trimişi în izolare, informează Mediafax.

Poliţiştii din Mehedinţi s-au autosesizat şi au început să facă cercetări după ce în presă au apărut informaţii că un bărbat din Mehedinţi, diagnosticat la 28 martie cu COVID-19, a fost plimbat, în două zile, cu trei echipaje de la Ambulanţă, la două spitale din Drobeta Turnu Severin.

Potrivit anchetatorilor, în data de 24 martie, bărbatul s-a simţit rău şi a sunat la Ambulanţă. Un echipaj l-a preluat de acasă şi la transportat la Secţia Boli Infecţioase a SJU Drobeta Turnu Severin pentru că avea afecţiuni respiratorii. Medicii i-au recomandat un tratament şi l-au trimis acasă. După două zile, starea lui s-a agravat, iar familia a chemat din nou Ambulanţa care l-a transportat la Urgenţa SJU Drobeta Turnu Severin.Aici a fost izolat, într-un salon din Secţia Terapie Intensivă, şi tratat iniţial pentru gripă deoarece nu se înscria “în definiţia de caz”pentru COVID-19. În 28 martie, rezultatele testelor au arătat cu bărbatul are infecţie cu coronavirus.

Anchetatorii verifică acum dacă pacientul a minţit autorităţile atunci când a spus că nu a venit din străinătate şi că nu a avut contact cu persoane suspecte sau confirmate cu infecţie cu coronavirus. Procurorii au deschis un dosar penal pentru „zădărnicirea combaterii bolilor“.

„În fapt, în data de 24.03.2020, numitul P.D. a fost transportat, cu ambulanţa, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, întrucât prezenta deficiențe respiratorii majore. În urma consultului de specialitate s-a decis să nu fie internat, fiind îndrumat să se deplaseze la domiciliu şi i s-a recomandat un anumit tratament medicamentos. Ulterior, în data de 26.03.2020, deoarece starea de sănătate i s-a agravat, numitul P.D. a solicitat ambulanţa, fiind transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Dr. Tr. Severin-Secţia Boli Infecţioase, de unde a fost retrimis la Secţia UPU, fiind testat pentru COVID-19, rezultatul fiind pozitiv, motiv pentru care a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Craiova. Prin ordonanța nr. 885/P/2020 din data de 29.03.2020 a organelor de cercetare penală din cadrul Poliției Municipiului Dr. Tr. Severin-Biroul de Investigații Criminale s-a dispus începerea urmăririi penale în cauză cu privire la săvârșirea infracțiunii de „zădărnicire a combaterii bolilor, prevăzută de art. 352 alineatul 1 din Codul penal“, anunţă reprezentanţii Parchetului de pe lângă Judecătoria Drobeta Turnu Severin.

Şase anjaţi ai SAJ Mehedinţi au fost testaţi pentru coronavirus şi au fost trimişi în autoizolare. Ei aşteaptă rezultatul testelor. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele