Peste 1.000 de persoane care nu au respectat autoizolarea au fost plasate în carantină

48
2 minute de lectură

Grupul de Comunicare Strategică a anunțat, marți, că peste 1.000 de persoane nu au respectat perioada de autoizolare și au fost plasate în carantină instituționalizată. Alte peste 30 de persoane care nu au respectat carantina au fost plasate în carantină pentru o nouă perioadă de 14 zile, informează Mediafax.

Potrivit GCS, de la intrarea în vigoare a Ordonanței Militare nr. 2 și până marți, au fost plasate în carantină instituționalizată 1.124 de persoane care nu au respectat perioada de autoizolare.

De asemenea, 32 de persoane aflate în carantină au părăsit locația în care au fost plasate, pentru acestea fiind dispusă măsura carantinării pentru o nouă perioadă de 14 zile.

Grupul de Comunicare Strategică atrage atenția că de luni persoanele care părăsesc locul în care au fost carantinate, fără aprobarea autorităților competente, vor fi obligate să reia ciclul de 14 zile de carantinare și să suporte cheltuielile efectuate cu carantinarea, și vor răspunde penal conform legii.

„Totodată, persoanele care nu respectă condițiile izolării și sunt identificate în afara spațiului de izolare vor fi obligate să intre în carantină 14 zile, suportând cheltuielile efectuate cu carantinarea acestora, și vor fi sancționate contravențional, dacă fapta nu constituie infracțiune”, au mai anunțat reprezentanții GCS.

Potrivit acestora, în ultimele 24 de ore, au fost întocmite 15 dosare penale pentru zădărnicirea combaterii bolilor, iar Poliția de Frontieră a întocmit un dosar penal pentru fals în declarații.

Totodată, Poliția și Jandarmeria au aplicat, de luni până marți, 990 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea măsurilor de izolare/carantină.

Alte 8.276 de persoane au fost depistate că nu au respectat măsura privind restricţionarea circulaţiei. Acestora le-au fost aplicate amenzi în valoare de peste 13 milioane de lei. ■

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele