Ancheta violențelor din 10 august: 1.180 audieri, 560 de persoane vătămate

Expertiza substanțelor lacrimogene, în curs

1 minut de lectură

1.180 de martori au fost audiați până în prezent în dosarul violențelor jandarmeriei, deschis de procurorii militari după mitingul din 10 august 2018. Dintre aceștia, 560 sunt persoane vătămate, care au depus înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite.

”În vederea stabilirii situației de fapt, au fost audiați, până în prezent, aproximativ 1.180 de martori, 560 persoane vătămate/părți civile, unele dintre acestea depunând înscrisuri și acte medicale cu privire la vătămările suferite. De asemenea, au fost administrate, în parte, probatoriile solicitate de acestea, au fost vizionate mediile de stocare care conțin imagini înregistrate în timpul evenimentelor, atât unele depuse la dosar de persoanele vătămate, cât și cele transmise de către instituțiile de ordine publică sau de alte persoane juridice”, transmite Parchetul General într-un comunicat remis luni de Reporter Global.

Totodată, este în curs de efectuare expertiza fizico-chimică asupra substanțelor cu efect iritant lacrimogen, folosite de jandarmi în cursul intervenției asupra protestatarilor.

Procurorii militari au făcut demersuri pentru desecretizarea documentelor întocmite de structurile care au avut atribuții și au acționat în timpul mitingului din 10 august 2018, o parte dintre documente fiind deja declasificiate și remise organelor de urmărire penală, transmite sursa citată.

Dora Vulcan
Dora Vulcan a intrat în presă în 1992, după un stagiu la departamentul de strategie al unei campanii prezidențiale. A lucrat la agenția de știri a cotidianului România liberă, la secția de politică internă și apoi la cea de investigații, focusată pe domeniul justiției și pe ingerința politicului în anchetele penale. A fost stringer la BBC România și consultant de presă la Comisia Națională de Informatică a Guvernului României. A scris la Revista 22 despre plagiatele din mediul universitar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele