ANM: Clima României ar putea avea schimbări semnificative în următoarele decenii

60
1 minut de lectură

Clima României ar putea suferi schimbări semnificative ale climei în următoarele decenii, a declarat, marți, Elena Mateescu, director general al ANM, la o conferință de profil organizată de DC News, informează MEDIAFAX.

„Ca impact al condiţiilor de vreme extremă şi al schimbărilor climatice, vorbim despre proiecții care arată schimbări semnificative ale climei României în următoarele decenii. Pentru perioada 2021-2050, vorbim de o creştere a temperaturii medii anuale a aerului cu până la trei grade vara, reducerea cantităţilor medii de precipitaţii cu aproximativ 10-15% în lunile de vară. În acelaşi timp, vorbim de schimbări în statisticile fenomenelor meteorologice extreme prin creşterea frecvenţei şi intensităţii valurilor de căldură şi creşterea ratei intensităţii precipitaţiilor”.

Totodată, oficialul ANM avertizează că, spre finele secolului, între 2061-2090, cel mai pesimist scenariu „indică valori chiar mai mari în ceea ce priveşte lunile de vară, creşteri cu 4-6 grade şi descreşterea cantităţilor medii de precipitaţii cu 20-30%”.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele