ANRE: Mulți consumatori casnici de gaze nu au nevoie de protecție, cei vulnerabili nu sunt suficient protejați

40
1 minut de lectură

Mulți dintre consumatorii casnici nu au nevoie de protecție, iar cei cu adevărat vulnerabili nu sunt protejați suficient, susține Zoltan Nagy, vicepreşedinte al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE), potrivit Mediafax.

„Este foarte clar că există bază legală inclusiv pentru măsuri temporare la nivelul ţărilor membre, care să protejeze unii consumatori, însă în România acestea se aplică tuturor consumatorilor casnici, ceea ce s-ar putea să nu fie chiar în regulă. În acest moment, consumatorii vulnerabili sunt protejaţi şi nu prea, pentru că mulţi dintre consumatorii casnici nu au nevoie de protecţie, iar cei vulnerabili cu adevărat nu sunt protejaţi suficient”, a declarat acesta, în cadrul unei conferințe de specialitate.

Vicepreședintele ANRE a subliniat importanța protejării consumatorilor cu adevărat vulnerabili, prin reglementări specifice, care să vizeze inclusiv mecanismele de tranzacționare pe piața angro.

În ceea ce priveşte contribuţia de 2% din cifra de afaceri a companiilor din sectorul energetic, care va merge către bugetul ANRE, autoritatea a propus modificarea legii de funcţionare a ANRE, astfel încât, după acoperirea cheltuielilor administrative ale reglementatorului, excesul fiind folosit pentru proiecte ce vizează eficienţa energetică, în special reabilitarea clădirilor, unde România se află, de asemenea, în procedură de infringement, potrivit acestuia.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele