Anton Rog: În unele universităţi, deja avem prima generaţie de absolvenţi specializaţi în cyber security

19
1 minut de lectură

O primă generaţie de absolvenţi specializaţi în cyber security există deja în România, însă anul viitor va exista un număr cu adevărat important, a declarat, luni, directorul Centrului Naţional Cyberint din cadrul Serviciului Român de Informaţii (SRI), Anton Rog, citat de Agerpres.

„După aproape doi ani de la ideea de a înfiinţa master de cyber, respectiv cursuri post-universitare de cyber, putem trage o concluzie foarte bună; în unele universităţi deja avem prima generaţie de absolvenţi (…). E un proiect care acum se află spre maturitate, dar încă nu a atins-o. Deocamdată, vorbim de o serie de 25 de absolvenţi în Bucureşti şi încă o serie de 27 în ţară. Dar sunt abia la început, (…) Sunt 20 de facultăţi, prima masă de absolvenţi serioasă o să fie în vara următoare”, a spus Anton Rog la finalul conferinţei internaţionale „Parteneriatul strategic româno-american în domeniul securităţii cibernetice”.

El a vorbit despre subiectele abordate în cadrul conferinţei şi despre ameninţările la care este supusă ţara noastră din punct de vedere al atacurilor cibernetice.

Citiți materialul integral pe Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele