Anul acesta, bursele au înregistrat venituri de 17.000 de miliarde de dolari

28
1 minut de lectură

În 2019, la nivel mondial, piețele bursiere au înregistrat o valoare totală de 17.000 de miliarde de dolari, potrivit calculelor Deutsche Bank, transmite CNBC, preluat de Mediafax.

Urmăriți-ne și pe Facebook

Valoarea acțiunilor globale a început anul cu puțin sub 70.000 de miliarde de dolari, dar acum a depășit 85.000 de miliarde de dolari.

Acest lucru se datorează politicilor momentare, dar și evoluțiilor politice de pe glob. Băncile centrale din întreaga lume au adoptat o abordare mai îngăduitoare, stimulând astfel piețele. Rezerva Federală a redus rata dobânzii de referință de trei ori în acest an, iar Banca Centrală Europeană și-a redus și mai mult ratele deja negative.

Perspectiva comercială globală – alegerile lui Donald Trump și votul pentru Brexit în Regatul Unit – a devenit, de asemenea, mai clară în cursul anului.

Totodată, SUA au ajuns la un acord comercial preliminar cu China.

În Europa, se așteaptă ca victoria răsunătoare a conservatorilor lui Boris Johnson să îi ofere puterea de a negocia ieșirea țării din Uniunea Europeană.

Totuși, ascensiunea importantă a piețelor mondiale a fost dominată în mare parte de piețele din SUA. S&P 500, Dow Jones Industrial Average și Russell 2000 au crescut cu peste 20% în acest an. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele