Apelul lui Karadzici împotriva hotărârii de condamnare pe viață a fost respins

53
1 minut de lectură

Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie a respins astăzi contestația făcută de fostul președinte al Republicii Srpska, Radovan Karadzici, față de decizia de condamnare la închisoare pe viață pentru crime de război, informează Mediafax.

Judecătorii Mecanismului Tribunalului Penal Internațional al ONU au decis, la 20 martie, condamnarea la închisoare pe viață a lui Radovan Karadzici. Avocatul acestuia a anunțat, la 28 martie, că a depus o contestație față de hotărârea instanței internaționale, cu toate că aceasta este definitivă. Instanța a decis astăzi că cererea lui Karadzici „nu are nicio bază legală“.

Karadzici, în vârstă de 73 de ani, a fost condamnat în 2016, de către Tribunalul Penal Internațional pentru fosta Iugoslavie, la 40 de ani de închisoare, însă a făcut apel. El și-a motivat apelul susținând că a fost condamnat în baza unor „zvonuri“.

Karadzici a fost președinte al Republicii Srpska (una dintre cele două entități care compun Bosnia și Herțegovina, n.r.) în anii ’90. În motivarea verdictului inițial, instanța internațională a decis că Radovan Karadzici și alți lideri ai vremii au fost responsabili pentru „crimele organizate și sistematice comise împotriva musulmanilor și croaților din Bosnia“.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele