Aproape toate zborurile au fost suspendate în Belgia ca urmare a unei greve generale

17
1 minut de lectură

Spațiul aerian belgian este închis astăzi pentru toate zborurile sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri, ca urmare a unei greve generale la nivelul întregii țări, a anunțat agenția belgiană pentru controlul traficului aerian.

Agenția belgiană Skeyes pentru controlul traficului aerian a transmis că este „obligată să interzică“ traficul aerian național timp de 24 de ore, începând de marți, 12 februarie, de la ora locală 22:00 (23:00 ora României), informează Mediafax.

Acțiunea va avea un efect limitat și asupra zborurilor care tranzitează spațiul aerian belgian, întrucât agenția Skeyes este responsabilă pentru tot traficul aerian sub altitudinea de aproximativ 7.500 de metri

Peste această limită, zborurile sunt coordonate cu ajutorul organizației europene Eurocontrol, care a anunțat că va recomanda evitarea spațiului aerian belgian pe perioada grevei.

Zborurile guvernamentale și militare nu vor fi afectate.

Compania aeriană Wizz Air a anunțat că își anulează toate zborurile de miercuri spre și dinspre Belgia.

Greva generală la nivel național, organizată de cele mai mari trei federații sindicale din Belgia, are loc în contextul disputelor privind creșterea salariilor. Sindicatele cer creșterea salariilor și pensiilor, beneficii sporite, cât și îmbunătățirea echilibrului între viața profesională și cea privată.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele