Arafat anunță că nu a fost luată vreo decizie privind suspendarea zborurilor către Italia

48
2 minute de lectură

O decizie privind o eventuală supendare a curselor aeriene din România către zonele aflate în carantină în Italia din cauza coronavirusului nu a fost încă luată, a anunțat, duminică, șeful Departamentului pentru Situații de Urgență, Raed Arafat.

„Nu este luată nicio decizie (privind suspendarea curselor aeriene -n.r.). Fără nicio discuție, aceste lucruri se analizează, dar nu este luată nicio decizie la acest moment, pe lângă faptul că vedem că și din Italia se iau anumite decizii care pot avea un anumit rezultat în acest sens și anume dacă se va lua decizia finală de a se izola o anumită zonă, asta înseamnă că nici de acolo nu vor mai veni persoane. Acest lucru se analizează în dinamică și o să vedem ce decizii se iau și o să le anunțăm”, a declarat, duminică, Raed Arafat, citat de Mediafax.

Anterior, Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătății, declarase că autoritățile iau în calcul acest lucru.

„Din aceste 13 cazuri, 10 sau chiar 11 sunt de import, adică au venit din Italia. Avem doar două transmiteri directe, pe care le găsim cel al nepotului de 16 ani și fetele din școală.În aceste condiții, atât INSP (Institutul Național de Sănătate Publică -n.r.) cât și Centrul Național de Boli Transmisibile emit și se gândesc la ipoteza lărgirii ariei galbene din Italia. După cum am observat, autoritățile italiene au suplimentat zonele de carantină cu încă 12 localități și, la nivelul țării noastre, gândim extinderea la nivelul întregii țări a zonei galbene, chiar și limitarea curselor aeriene”, a declarat Nelu Tătar, secretar de stat în ministerul Sănătății, la Digi 24.

Premierul italian, Giuseppe Conte, a anunțat sâmbătă noaptea că se impune carantină pentru tot nordul Italiei. Astfel, cel puțin 16 milioane de persoane sunt acum blocate în regiunea Lombardia, scrie BBC News.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele