Arafat: Prima parte din comanda de echipamente pentru coronavirus sosește mâine sau poimâine

100
2 minute de lectură
Sursa foto: Twitter

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU), Raed Arafat, susține că marți sau miercuri ar putea sosi în România prima parte a comenzii de combinezoane necesare personalului medical care se ocupă de cazurile de infecție cu coronavirus.

„Aproape un sfert din numărul necesar de combinezoane – prima parte sosește mâine sau poimâine. Combinezoanele vin din Serbia”, a declarat Arafat, luni seara, în cadrul unei conferințe organizate de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență.

În ceea ce privește comanda de măști de protecție, aceasta a fost blocată, din cauza unei interdicții de transport apărute în Germania, a spus premierul interimar Ludovic Orban, prezent la conferință.

„A apărut o interdicție de transport din Germania, am luat legătura cu firma, probabil mâine (marți n.red.) obținem acordul și vor fi livrate măștile”, a declarat Orban.

„Am avut un plan de achiziții, va trebui să continuăm căutarea de oferte, sa nu rămânem în penurie. E o perioadă extrem de dificilă în care trebuie să căutăm în toată lumea produsele. Am căutat pe toate canalele posibile”, a mai spus premierul interimar.

Totodată, există o problemă cu aprovizionarea cu dezinfectanți.

„Ieri (duminică n.red.) era o cantitate mare de dezinfectanți, în cursul nopții a dispărut toată cantitatea, zeci de tone, până am dat noi răspunsul. Așteptăm să vedem cam cât putem lua din stocul existent”, a declarat Raed Arafat.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele