Argentina pentru a opta oară în incapacitate de plată. Standard & Poor’s a redus ratingul țării la CCC-

145
1 minut de lectură

Agenţia de rating Standard & Poor’s a redus ratingul Argentinei la CCC-, ceea ce înseamnă practic intrarea ţării, pentru a opta oară, în incapacitate de plată a datoriilor de peste 100 de miliarde de dolari, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Oficialii de la Buenos Aires au anunţat că intenţionează să amâne cu până la şase luni plata unor titluri de stat pe termen lung, în valoare de 7 miliarde de dolari. Guvernul argentinian a mai anunţat că întârzie rambursarea a 44 miliarde de dolari, bani împrumutaţi de stat de la FMI.

Această criză a apărut după ce guvernul Mauricio Macri a eşuat în a vinde obligaţiuni pe termen scurt, guvernul rămânând fără banii necesari pentru rambursările ulterioare. Numai în acest an, Argentina ar trebui să ramburseze aproape 30 miliarde de dolari, scrie Capital Economics, citat de Financial Times.

Atât moneda cât şi preţul obligaţiunilor argentiniene au scăzut odată cu înfrângerea în alegeri a lui Macri, care a reuşit să creeze relaţii stabile cu investitiorii străini.

Moneda argentinaină s-a depreciat puternic, iar preţul obligaţiunilor a scăzut din nou. După anunţul agenţiei de rating, obligaţiunile argentiniene, care vor ajunge la maturitate în 2021, au scăzut la 46,6 dolari, fapt pentru care randamentul obligaţiunilor a ajuns la un nivel de 64%.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele