Dăncilă: Săptămâna viitoare vom da drumul la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii

102
1 minut de lectură

Premierul Viorica Dăncilă a anunţat, vineri, la Mamaia, că săptămâna viitoare se va da drumul Fondului de Dezvoltare şi Investiţii şi acesta va acoperi toată ţara, transmite Mediafax.

Viorica Dăncilă a spus, în cadrul unei întâlniri a PSD Constanţa, că vor fi continuate proiectele de investiţii, iar săptămâna viitoare va porni Fondul de Dezvoltare şi Investiţii.

„De săptămâna viitoare vom da drumul la Fondul de Dezvoltare şi Investiţii. Vom continua proiectele de investiţii şi le vom extinde în întreaga ţară. Vreau să nu venim cu promisiuni. Oamenii vor fapte, vor lucruri reale. Trebuie să fim uniţi”, a spus Dăncilă.

Potrivit Guvernului, Fondul de Dezvoltare şi Investiţii este destinat finanţării proiectelor de dezvoltare care cuprind investiţii sau lucrări de întreţinere şi reparaţii curente ale primăriilor, asociaţiilor de dezvoltare intercomunitară în domenii prioritare precum sănătate, educaţie, apă şi canalizare, reţea de energie electrică şi reţea de gaze, infrastructura de transport, salubrizare, reţea de iluminat public, precum şi în alte domenii. Fondul se utilizează şi pentru proiecte de investiţii ale universităţilor: construcţia şi modernizarea infrastructurii didactice, de cercetare, a spaţiilor de masă şi cazare pentru studenţi şi a centrelor de conferinţă.

Valoarea totală a FDI este echivalentul în lei a 10 miliarde de euro, calculat la data întrării în vigoare a OUG 114/2018. Programul se va derula pe o perioadă de 20 de ani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele