Armata Națională Libiană a respins încetarea focului

31
1 minut de lectură

Ahmed Mismari, purtătorul de cuvânt al Forțelor Armate, a anunțat că Libiene Armata Națională Libiană (LNA), condusă de generalul Khalifa Haftar, a respins inițiativa Rusiei și a Turciei privind încetarea focului în această țară, informează Al-Arabiya, citată de agenția rusă de presă TASS.

„Comandanții forțelor armate apreciază inițiativa președintelui Rusiei, Vladimir Putin, privind instaurarea păcii în Libia. Cu toate acestea, forțele armate vor continua lupta împotriva grupărilor teroriste, asa cum au fost desemnate acestea de către Consiliul de Securitate al ONU”, a spus oficialul, citat de Mediafax.

„Este imposibilă formarea unei societăți civile și atingerea stabilității, securității și democrației fără distrugerea teroriștilor. Extremiștii au pus stăpânire pe capitala țării și primesc sprijin de la mai multe țări, ale căror guverne le trimit arme, muniție și militanți pentru a lupta împotriva Armatei”, a adăugat Mismari.

În urma unei întâlniri la Istanbul, președintele Rusiei, Vladimir Putin și omologul său turc, Recep Tayyip Erdogan au făcut apel la părțile implicate în conflictul din Libia să ajungă la un acord de încetare a focului care să intre în vigoare pe 12 ianuarie.

Urmăriți-ne și pe Facebook.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele