Armata SUA, pregătită să apere Area 51

510
4 minute de lectură

Totul a început ca o glumă pe Facebook, însă Forțele Aeriene ale Statelor Unite au lansat un avertisment către populație să nu încerce să se apropie de celebra Area 51 (Zona 51), informează BBC.

Peste un milion de persoane și-au anunțat participarea la un eveniment propus pe Facebook sub titlul „Storm Area 51“ („Luați cu asalt Area 51“), amenințând că vor intra în forță în baza militară ultrasecretă din Nevada, unde mulți cred că autoritățile americane ar ascunde extratereștri.

O purtătoare de cuvânt a Forțelor Aeriene a avertizat că armata este „pregătită să apere America și interesele sale“.

Utilizatorul de Facebook Jackson Barnes a scris pe pagina evenimentului: „Bună ziua, Guvern al Statelor Unite, aceasta este o glumă și nu intenționez să merg înainte cu acest plan“. „M-am gândit că ar fi amuzat și mi-aș atrage astfel niște like-uri. Nu sunt răspunzător, dacă oamenii chiar vor decide să ia cu asalt Area 51“, a adăugat el.

Însă Forțele Aeriene nu par să vadă latura umoristică.

„Obiectivul este un loc de antrenament al Forțelor Aeriene și descurajăm pe oricine care ar intenționa să intre pe teritoriul bazei militare“, a avertizat purtătoarea de cuvânt.

Teorii legate de Area 51

Cei care cred în teorii ale conspirației cred că Guvernul american deține informații despre viața extraterestră și OZN-uri, informații pe care le mențin secrete. Recunoscută oficial în 2013, baza militară Area 51 se crede că ar deține extratereștri capturați, tehnologiile acestora și OZN-uri prăbușite, lucru dezmințit în mod repetat de către Administrația americană.

Teoriile cu privire la baza militară au apărut în 1989, când o persoană pe nume Bob Lazar a pretins, într-un interviu acordat televiziunilor americane, că este fizician și că a lucrat la Area 51.

Un interviu recent, dar și un documentar Netflix inspirat de Lazar ar fi putut redeclanșa interesul în povestea sa.

Lazar pretinde că a luat parte la dezasamblarea unui OZN și a citit documente guvernamentale care descriau implicarea extraterestră în viața de pe Pământ.

Cu toate acestea, nu există dovezi cu privire la cele pretinse de el și nici informații în arhive despre pretinsa lui diplomă de fizician.

Potrivit lui Thomas Bullard, autor al „The Myth and Mystery of UFOs“ („Mitul și misterul OZN-urilor“), „După erodarea încrederii între Guvern și populație ca urmare a (războiului din) Vietnam și Watergate, Roswell și Area 51 au intrat în vocabularul popular ca sinonime ale conspirațiilor oficiale“.

Roswell este o regiune din New Mexico, unde un obiect s-a prăbușit în 1947. Armata a anunțat că a fost vorba despre un balon meteorologic, însă s-a speculat intens că, în realitate, un OZN s-ar fi prăbușit acolo.

Deși în anii ‘90 autoritățile au dezvăluit faptul că ar fi fost vorba de o acțiune de testare a unui balon nuclear de spionaj, incidentul continuă să atragă multă atenție și teorii ale conspirației.

Presa de la acea vreme se grăbea să anunțe capturarea unei „farfurii zburătoare“ | Sursa: Wikimedia Commons

Ce este, de fapt, Area 51?

Area 51 este o bază militară situată la aproximativ 130 de kilometri nord-vest de Las Vegas, Nevada.

Guvernul american numește locul Poligonul de Testare și Antrenament Nevada, parte a Bazei aeriene Edwards.

Principala utilitate a obiectivului este ascunsă publicului, precum alte numeroase baze militare din Statele Unite.

„Luarea cu asalt“ a bazei militare s-ar putea dovedi a fi extrem de dificilă având în vedere că accesul este restricționat, perimetrul fiind păzit de patrule înarmate.

De asemenea, spațiul aerian este imposibil de survolat fără o aprobare din partea controlorului de trafic, aprobare ce nu va fi acordată niciodată unui aparat civil de zbor.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele