Asistent, depistat pozitiv cu noul coronavirus, internat în salonul de care se ocupa

405
3 minute de lectură

Doi medici primari, trei medici rezidenţi şi 20 de asistente şi infirmiere de la Spitalul “Victor Babeş” din Bucureşti au fost depistate pozitiv cu noul coronavirus. Au fost testate 200 de cadre medicale din acest spital.

Unul dintre asistenții depistați pozitiv este fratele ambasadorului României în Franța, Luca Niculescu.

„Am mai scris aici despre fratele meu cel mic, asistent medical la Victor Babeș, aflat, alaturi de colegii săi, în prima linie a luptei cu pandemia. Mi-a spus însă azi (sâmbătă-n.red) că se numără printre cei diagnosticați cu Covid 19. A avut echipament corespunzător, s-a protejat conform normelor, a respectat toate regulile stricte din spital și din afara lui. Dar, după cum știm, virusul e foarte contagios. Și aici, în Franța, sunt atinși mulți medici, asistenți, infirmiere. În seara asta, Petre e internat în salonul de care se ocupa până acum, se simte bine și are o mare dorință: să se însănătoșească rapid, ca să îi îngrijească din nou pe «pacienții lui»”, a scris diplomatul pe Facebook.

Sute de oameni au scris mesaje de încurajare pentru fratele lui.

În Tîrgu Mureș, ca urmare a confirmării pozitive COVID-19 a unui cadru medical din Spitalul Clinic Județean de Urgență Târgu Mureș, începând de sâmbătă, 51 de persoane din rândul personalului medico-sanitar și auxiliar au intrat în autoizolare la domiciliu, pentru siguranța tuturor.

„Conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), actualizată în data de 03.04.2020, contacții asimptomatici ai cazurilor confirmate, inclusiv personal medico-sanitar, NU fac obiectul testarii. În acest caz, se recomandă auto-izolare la domiciliu 14 zile de la ultimul contact, aceștia testându-se la apariția simptomatologiei, în decurs de 14 zile de la  ultimul contact.

În acest moment, atât personalul intrat în auto-izolare, cât și cadrul medical pozitiv COVID-19, sunt în stare bună”, se arată într-un comunicat transmis de Spitalul de Urgență din Târgu Mureș.

Pentru a-și sprijini moral colegii, asistentele de la secţia Pneumologie 1 de la Spitalul „Victor Babeş” din Bucureşti au făcut un videoclip vesel.

O asistentă a dansat pe melodia „Voi rezista”, iar celelalte au expus foi de hârtie pe care era scris numele celor care sunt pe redute.

Mesajul, postat pe Facebook de asistenta Dana Matei, probabil protagonista, a fost distribuit de peste 16 000 de persoane. Au primit sute de mesaje de apreciere și încurajare.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele