Altă dramă a cadrelor medicale din prima linie: sunt umilite, disprețuite și stigmatizate de vecini

1062
3 minute de lectură

În întreaga lume, personalul medical care se află în prima linie în lupta cu noul coronavirus, de la medici la infirmiere, sunt tratați ca niște eroi.

În România, sunt umiliți, disprețuiți și stigmatizați.

Cazul din Galați, unde o asistentă care lucrează la Clinica de Boli Infecțioase, a fost scoasă dintr-un magazin, iar vecinii i-au aruncat cu clor pe ușă, părea singular, un accident.

Incidentele se înmulțesc.

La Sibiu, Alina, o asistentă de la Terapie Intensivă, de la Spitalul Clinic Județean de Urgență a fost jignită și alungată de vecini pe motiv că are contact cu pacienți infectați cu noul coronavirus.

 „După ore întregi de muncă, în care mama mea se sacrifică pentru oamenii infectați cu acest virus, trup și suflet pentru meseria aleasă, fără vreun gând de abandon sau de regret pentru ceea ce face, ăsta e respectul pe care îl primește zilnic din partea vecinilor, cel mai trist, chiar a apropiaților, pentru faptul că vine acasă de la muncă și pentru că împart aceeași scara de bloc, privind-o ca pe un om de cea mai joasă speță. Greșit! Mama mea e un erou, mama mea încearcă să ne salveze, să fie alături în această situație de oamenii care au nevoie! În loc să primească laude pentru curajul ei (subliniez, multe cadre medicale au abandonat misiunea asta), mama mea e jignită, alungată și mai ales discriminată! Sunt dezamăgită de societatea în care trăiesc și de ceea ce primește un om care se sacrifica ajutând”, a scris fiica asistentei pe Facebook.

Există și un video în care familia încearcă să facă față furiei vecinilor.

A intervenit președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.

„E omenește să ne gândim la siguranța noastră, e chiar foarte bine să ne protejăm și să fim atenți la ce se întâmplă în jur, e omenește până la urmă să ne fie frică. Asta nu justifică însă comportamente precum agresarea vecinilor pentru ca sunt medici sau asistente și ar fi putut intra în contact cu virusul. Nu justifică, de asemenea, în nici un fel comportamentul celor care au agresat sau hărțuiesc personalul medical care face naveta sau care se deplasează pentru a îndeplini obligații profesionale”, a declarat Câmpean, citată de Mediafax.

Aceasta și-a exprimat speranța că „nu va fi nevoie de lege ca să îi apăram tocmai pe cei care ne apară pe noi” și a afirmat că toleranța noastră va fi zero față de orice acțiune care amenință sau pune în pericol corpul medical și pe toți cei care luptă pentru viața și viitorul nostru”.

Și la Ploiești există astfel de exemple. Pe scara blocurilor se lipesc afișe care semnalizează prezența cadrelor medicale și pericolul pe care-l reprezintă ele.

Femeia care face curățenie este somată să facă o dezinfecție riguroasă deoarece „riscăm contaminare cu virus, sunt oameni care lucrează la Spitalul Județean”.

2 COMENTARII

  1. Incredibil câtă tâmpenie zace într-o grămadă de români!
    Or fi și bisericoși,s-or fi crezând creștini nevoie-mare!
    Vai de capul lor,vai de capul nostru!

  2. Si in Franța există cazuri de atac asupra personalului medical pompieri… Etc.. Li s a dat foc la mașini… Au primit scrisori de amenințare.. Li s à cerut sa și paraseasca locuințele…. Acceasi I gratitudine… Și in alte tari sunt oameni fără caracter

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele