Ministrul Sănătății declară Constanța, un alt potențial focar de infecție

106
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, se află în Constanța, un potențial focar de infecție. El a vizitat două spitale, Spitalul Modular de pe Stadionul Portul și dar și un centru de carantinare.

„La nivel de Constanța avem un aflux mare de cetățeni din exterior, un aflux care poate la un moment dat să deraieze, sau să deranjeze tocmai lucrul bine făcut în unitățile sanitare. Este un potențial focar, dacă nu avem grijă și dacă nu luăm acele măsuri de izolare, carantinare, identificare. Trebuie să avem mare, mare grijă la izolare și la distanțarea socială și trebuie să avem mare grijă de personalul nostru medical”, a declarat ministrul.

Potrivit acestuia, printre cele 114 cazuri de infectare cu noul coronavirus confirmate în Constanța, sunt şi trei medici, precum şi cinci cadre medii şi personal auxiliar din spitale. Un medic de familie este în stare gravă, la ATI. „Avem 114 cazuri, avem două decese, avem trei medici afectaţi, avem cinci cadre medii şi personal auxiliar, personalul medical rămâne în prima linie şi rămâne în primă atenţie. Avem peste 800 de carantinaţi, în contextul în care am avut şi un aflux de cetăţeni străini în zona Constanţei”, a spus Tătaru.

Ministrul a adăugat că „la Suceava avem un focar pierdut de sub control” și că va merge în toate zonele unde sunt probleme grave, unde sunt peste 100 de cazuri confirmate. „Plecările în teritoriu vor fi din ce în ce mai dese, realitatea este alta decât cea de acum două-trei săptămâni pe care o vedeam noi la nivel de minister şi la nivel central”, a afirmat Nelu Tătaru. El a remarcat că la Spitalul de Boli Infecţioase personalul are o activitate intensă, însă ei sunt mai obișnuiți cu astfel de patologii. Spitalul de Boli Infecțioase din Constanța este unul dintre cele 7 centre de primire a bolnavilor cu coronavirus.

La Constanța sunt 77 de cadre medicale izolate dintre care 3 medici și 5 asistenți.

Pe litoralul constănțean au fost amenajate două centre de carantinare instituționalizată pentru românii repatriați din Italia. 605 persoane au fost introduse până în acest moment în Hotelul Flora din stațiunea Mamaia și în Sanatoriul Balnear Techirghiol.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele