Asteroidul explorat de sonda Hayabusa-2 este „un morman de moloz“

55
1 minut de lectură

Asteroidul Ryugu explorat de misiunea japoneză Hayabusa-2 este „un morman de moloz“ format în coliziunea unui asteroid mai mare cu un alt corp și în compactarea ulterioară a materialului desprins.

Descoperirea presupune existența unui corp de origine, iar cercetătorii au identificat deja doi candidați, relatează BBC.

De asemenea, o amprentă chimică a fost depistată pe suprafața asteroidului ce ar putea indica prezența apei, însă acest lucru nu a fost confirmat încă.

Oamenii de știință de la Agenția Spațială Japoneză (Jaxa) și cei de la NASA, a căror sondă Osiris-Rex explorează un alt asteroid, Bennu, au prezentat cele mai recente descoperiri în Texas, în cadrul celei de a 50-a ediții a Conferinței pentru Știință Lunară și Planetară.

La rândul său, echipa misiunii Osiris-Rex a captat primele imagini de la mică distanță ce surprind nori de particule degajate de pe suprafața asteroidului.

Bennu și Ryugu au mai multe similarități, fiind comparabile ca mărime și bogate în carbon. Ambele misiuni și-au propus să aducă mostre pe Pământ pentru a fi analizate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele