UPDATE: Cel puțin trei morți în atacul armat din Olanda

157
2 minute de lectură

Numeroase persoane au fost rănite astăzi, când un bărbat a deschis focul într-un tramvai sau în apropierea acestuia, în orașul olandez Utrecht, potrivit poliției locale, citate de CNN.

Atacul a avut loc în piața 24 Octombrie, la ora locală 10:45 (11:45 ora României), a anunțat pe Twitter poliția locală, care a restricționat accesul în piață.

Forțe de poliție și ambulanțe au fost desfășurate la locul incidentului.

Follow-up – 14:20

Focurile de armă trase asupra tramvaiului, care au rănit câteva persoane, în Utrecht, ar putea fi un atac terorist, a anunțat poliția olandeză.

Coordonatorul național al luptei împotriva terorismului din Olanda a ridicat nivelul de alertă din provincia Utrecht la maxim după incidentul care a avut loc la ora 10.45 am, spunând că terorismul nu poate fi exclus. O urmărire penală este în curs de desfășurare pentru căutarea suspectului sau a suspecților, iar școlile locale  au fost închise.

Follow-up – 14:45

Cel puțin o persoană a decedat, iar alte câteva au fost rănite în urma atacului, potrivit poliției locale.

Follow-up – 18:42

Poliția a declanșat o operațiune de căutare a unui bărbat în vârstă de 37 de ani născut în Turcia, identificat drept Gokmen Tanis. Autoritățile au avertizat cetățenii să nu-l abordeze pe fugar, dacă îl văd, relatează BBC.

Măsurile de securitate au fost sporite considerabil iar toate școlile au fost închise.

Forțe antiteroriste au fost desfășurate în apropierea tuturor obiectivelor importante, între care aeroporturi, moschei, universități etc.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele