Atac armat cu victime în timpul unui festival din California

25
1 minut de lectură

Cel puțin trei persoane au fost ucise după ce un agresor a deschis focul în mulțimea prezentă la un festival alimentar, în California, relatează BBC.

Atacatorul a fost ucis de poliție la scurt timp după ce a deschis focul. Poliția investighează informații conform cărora un al doilea suspect ar fi reușit să fugă. Atacul a avut loc duminică seara, la finalul festivalului.

Este al 246-lea atac în masă cu armă de foc înregistrat anul acesta în Statele Unite, potrivit paginii Gun Violence Archive.

Ofițerii de poliție se aflau deja la fața locului și au răspuns în mai puțin de un minut. Clipurile postate pe mediile sociale surprind oameni fugind de la locul festivalului organizat la 48 de kilometri de San Jose.

Președintele american, Donald Trump, a postat un mesaj pe Twitter în care cere populației să fie „atentă și în siguranță“.

Pe lângă cele trei victime decedate, mai multe persoane au fost rănite și se află în stare critică. Centrul medical din Santa Clara a internat cinci victime, în timp ce alți doi răniți primesc tratament la centrul medical de la Universitatea Stanfort.

Până-n prezent, 8.434 de persoane au murit în Statele Unite, în 2019, ca urmare a agresiunilor cu armă de foc.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele