Atac cibernetic masiv împotriva principalelor instituţii din Georgia

16
1 minut de lectură
Sursa: Pexels

Aproximativ 2.000 de site-uri georgiene, între care cele ale preşedinţiei, ale unor tribunale şi media au fost vizate luni de un atac cibernetic masiv, au anunţat mai mulţi responsabili din această mică fostă republică sovietică din Caucazul de Sud, potrivit AFP, preluat de Agerpres.

Website-ul preşedintei georgiene Salome Zurabişvili a fost „atacat de hackeri în această după-amiază”, a declarat agenţiei franceze de presă purtătoarea sa de cuvânt Sofo Jajanaşvili, adăugând că „forţele de ordine anchetează acest incident”. Agenţia de presă georgiană Interpress a indicat că website-urile tribunalelor georgiene, precum şi cele ale mai multor agenţii guvernamentale, organizaţii neguvernamentale şi media au fost de asemenea vizate de acest atac. Până la 2.000 de site-uri ar fi fost ţinta atacului, precizează agenţia de presă menţionată.

Potrivit Interpress, site-urile vizate de atacul cibernetic au afişat fotografia fostului preşedinte georgian Mihail Saakaşvili, care era însoţită de inscripţia în engleză I’ll be back („Mă voi întoarce”).

Citiți materialul integral pe Agerpres.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele