Atac cu lansatoare de grenade asupra unui post TV ucrainean

112
1 minut de lectură

Sediul postului de televiziune ucrainean 112.ua a fost ţinta unui atac cu lansatoare de grenade, au informat sâmbătă surse oficiale, citate de EFE, preluată de Mediafax. Din fericire, în urma atacului nu au fost înregistrate victime, dar faţada clădirii a fost serios afectată, se menționează în comunicatul poliţiei ucrainene. Până în momentul de față autorul atacului nu a fost deocamdată identificat.

“Incidentul a fost încadrat drept act terorist şi a fost declanşată o operaţiune specială a poliţiei pentru a-l captura pe atacator”, se menţionează într-o notă pe care poliţia a postat-o pe Facebook.

Atacul asupra postului de televiziune se produce în contextul în care, nu cu mult timp în urmă reprezentanți ai postului TV 112.ua au cerut forţelor de securitate să asigure protecţie angajaţilor săi pe fondul ameninţărilor primite din partea grupărilor radicale care “încearcă să influenţeze politica editorială a postului”. Alte surse consideră însă că atacul are legătură cu recentul anunţ al postului 112.ua cu privire la apropiata difuzare a unui documentar controversat intitulat ‘Revealing Ukraine’ care include un interviu cu preşedintele rus Vladimir Putin, realizat de regizorul american Oliver Stone. De altfel, mai mulţi activişti ucraineni urmau să organizeze un miting în această sâmbătă, în faţa sediului postului de televiziune, pentru a protesta faţă de difuzarea respectivului documentar.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele