Simona Halep a câştigat finala de la Wimbledon

98
3 minute de lectură

Simona Halep aduce României primul trofeu în probele de simplu de la Wimbledon, într-o finală aşteptată cu sufletul la gură de toată lumea, transmite Mediafax.

Serena Williams a câştigat tragerea la sorţi şi alege serviciul. Simona a aşteptat-o la fileu pe americancă, secunde bune, dar după tradiţionala fotografie de start de meci cu finalistele, Serena a demarat în trombă, în timp ce românca încă o privea, adresându-i câteva cuvinte.

Simona începe cu punct la retur setul doi, apoi Serena dă drumul unui urlet, după ce interceptează bine la fileu un passing al româncei. Al 10-lea winner în meci o descătuşează, apărându-şi mai departe lansarea.

SET SIMONA HALEP, 6-2, în 26 de minute! Simona serveşte cu mingi noi pentru câştigarea primului set. Primul serviciu este bun, pe al doilea punct o joacă alternativ pe Williams, de o parte şi de alta, dar ratează reverul în plasă. Logica orice minge în plus pe care adversara trebuie să o joace se doveşte o dată în plus eficientă: Serena ia iniţiativa în raliu, Simona se întinde, iar americanca trimite în fileu din apropierea plasei o minge ce părea că vine în rachetă. Daniel Dobre e în picioare şi are palme vesele, iuţi la aplauze, cum îi place Simonei, Virginia Ruzici zâmbeşte. Simona avansează la 40-15 şi fructifică a doua minge de set, culmea, reuşind să o lase fără replică pe Williams cu mingea a doua.

Williams a comis numeroase erori neforţate, iar Halep a profitat, înregistrând două break-uri

Simona a avut răspuns la absolut toate tentativele ofensive ale americancei. Serena a fost obligată să forțeze primul serviciu, fiind autoarea unor ratări de-a dreptul hilare, mingea depășind spațiul de serviciu cu zeci de centimetri.

Primele patru game-uri au adus o situație unică. Americanca nu izbutise nicio lovitură câștigătoare, în timp ce Simona avea zero în dreptul erorilor neforțate. Românca a folosit inteligent întreaga suprafața a trenului, a speculat urcările neinsiprate la fileu ale adversarei, reușind câteva passing-uri de efect și ducând scorul la un neverosimil 4-0. În game-ul cu numărul 6, sora mai mică a familiei Williams a aplaudat clipe bune lovitura scurtă în cross reușită de jucătoarea noastră.

Setul secund a demarat sub semnul echilibrului. Ambele jucătoare și-au câștigat primele două jocuri de serviciu, apoi Halep a forțat! Simona a continuat să servească la cote fantastice, iar defensiva a avut pe alocuri accente eroice. Americana și-a pierdut treptat din vitalitate, exasperată de jocul de metronom al primei campioanei din istoria României de la Wimbledon. Cel mai tensionat game a fost cel cu numărul 7 al setului secund. Halep l-a tranșat cu o lovitură magică, un forehand perfect în lung de linie.

Ultimul game a fost unul blitz. Finalul ideal pentru două săptămâni de vis.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele