Aterizare forțată spectaculoasă în Myanmar

22
1 minut de lectură

Un pilot din Myanmar a reușit o aterizare spectaculoasă fără roata din față a aeronavei, în urma unei defecțiuni la trenul de aterizare. Aterizarea forțată, în care nimeni nu a fost rănit, este al doilea incident aviatic ce a avut loc în Myanmar în mai puțin de o săptămână.

Zborul UB-103 al Myanmar National Airlines transporta 82 de pasageri și șapte membri ai echipajului la bordul unui Embraer-190 când a efectuat aterizarea forțată în Mandalay, oraș turistic foarte popular, informează The Guardian.

Un clip care a circulat pe social media surprinde aterizarea foarte lină a aparatului urmată de coborârea ușoară a părții frontale și oprirea aeronavei.

Adjunctul directorului general al Departamentului Aviației Civile din Myanmar, Ye Htut Aung, a declarat că pilotul a încercat în mod repetat să activeze trenul de aterizare, mai întâi electronic și apoi manual.

„Au zburat de două ori la joasă altitudine pe deasupra aeroportului pentru a li se spune dacă trenul frontal de aterizare este coborât sau nu“, a spus Aung, precizând că incidentul a fost provocat de o „eroare tehnică“.

„Au fost nevoiți să aterizeze doar cu roțile din spate. Piloții au făcut o treabă excelentă și nu am avut victime“, a spus sursa citată.

Incidentul a avut loc la numai patru zile după ce un avion al Biman Bangladesh Airlines a derapat de pe pistă în timp ce efectua o aterizare în condiții de furtună, pe aeroportul din Yangon, rănind 11 pasageri.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele