Autoritățile din Turcia au reținut 295 de soldați suspectați de legături cu clericul Gulen

8
Foto: Getty Images/Guliver
1 minut de lectură

Autoritățile din Turcia au anunțat astăzi că au reținut 295 de membri ai personalului militar, suspectați de legături cu rețeaua clericului Fethullah Gulen, considerat responsabil pentru lovitura de stat eșuată din anul 2016, relatează Mediafax.

Printre persoanele arestate se numără trei colonei, opt maiori și zece locotenenți. Aproximativ jumătate dintre persoane făceau parte din armată, iar restul din marină și forțele aeriene.

Procurorii au transmis că au lansat operațiuni simultane în aproximativ 55 de provincii din Turcia.

Autoritățile din Turcia au organizat numeroase controale și arestări împotriva presupușilor membri ai rețelei lui Gulen. Peste 250 de persoane au murit în lovitura de stat eșuată din iulie 2016. Clericul Fethullah Gulen a negat orice implicare în evenimentele din 2016 din Turcia.

Aliații occidentali ai Turciei au criticat măsurile luate de către autorități în urma tentativei de lovitură de stat. Liderii turci au declarat stare de urgență în anul 2016, aceasta fiind încheiată în iulie 2018.

Președintele turc Recep Tayyip Erdogan (foto) este acuzat că folosește lovitura de stat ca pretext pentru a-și înlătura criticii. Președintele s-a apărat în mai multe rânduri, declarând că măsurile au ca scop combaterea amenințărilor la securitatea națională.

Marc Faur
Format ca artist plastic, Marc Faur a debutat în presă în anul 2001 ca jurnalist de externe la Agenția de știri Mediafax. Cariera sa profesională include publicații precum Realitatea Romanească și Libertatea. A mai colaborat la diferite reviste și a condus un periodic destinat iubitorilor și practicanțior de arte marțiale, Ki, Martial Sports & Philosophy.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele