Kelemen Hunor: Este dreptul preşedintelui să atace bugetul la CCR. Votarea bugetului în 2019 este restanţa Guvernului

31
Foto: Agerpres
2 minute de lectură

Întârzierea aprobării bugetului de stat pentru 2019 este un efect al amânării cu trei luni a trimiterii proiectului către Parlament, iar președintele României își exercită dreptul de a-l contesta la Curtea Constituțională, a declarat Kelemen Hunor, președintele UDMR vineri, citat de Mediafax.

”Este dreptul preşedintelui Iohannis de a trimite actele votate în Parlament şi, din acest punct de vedere, nu e nimic de comentat. Dacă preşedintele are o dilemă, e constituţional, trimite textul la Curtea Constituţională. Dacă Guvernul ar fi venit în Parlament cu acest buget în noiembrie, aşa cum era normal, probabil că şi atunci ar fi trimis preşedintele Iohannis la Curtea Constituţională, dar era anul trecut. Din acest punct de vedere este o întârziere de trei luni şi probabil că vom mai avea două săptămâni. (…) Întârzierea nu acum începe, întârzierea a început anul trecut, când Guvernul a amânat trimiterea proiectului de buget în Parlament. Eu nu ştiu argumentele preşedintelui, nu vreau să intru în detalii, dar este dreptul preşedintelui şi nu din această cauză se întârzie bugetul”, a spus Kelemen.

Acesta a precizat că sunt probleme cu bugetul la nivelul autorităţilor locale, la nivelul investiţiilor din cauza acestei întârzieri de trei luni, la care se mai adaugă două-trei săptămâni, potrivit Mediafax.

”Sunt probleme în sistemul de învăţământ, la autorităţile locale, în sănătate şi, ceea ce este probabil cel mai grav, în domeniul investiţiilor publice. Votarea bugetului în 2019 este o restanţă a lui 2018 şi nu este restanţa Parlamentului, este restanţa Guvernului”, a conchis președintele UDMR.

Lidia Truică
Jurnalist cu 27 de ani de experiență, din care 23 în presa economică. A debutat în presă in 1993 ca jurnalist la cotidianul Evenimentul Zilei și a continuat să lucreze în mai multe instituții de presă abordând domenii precum agricultura, energie, sanatate.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele