Avertisment al președintelui Comisiei Europene: Guvernul de la București nu a înțeles ce înseamnă să prezidezi țările UE

191
2 minute de lectură

România este pregătită din punct de vedere tehnic pentru preluarea președinției rotative a Consiliului Uniunii Europene dar ”guvernul de la București nu a înțeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi țările UE”, a spus președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker într-un interviu acordat ziarului german Welt am Sonntag.

“Acţiunea prudentă necesită o disponibilitate de a-i asculta pe alţii şi o dorinţă puternică de a pune deoparte propriile preocupări ale cuiva”, a afirmat Juncker.

Juncker a făcut referire precisă la disputa politică internă, alimentată de partidul de guvernământ, care arată să România nu pare ca o entitate unită pe scena politică europeană: ”Un front unit este necesar acasă pentru a promova unitatea Europei în timpul preşedinţiei Consiliului“, a afirmat preşedintele Comisiei Europene.

El a adăugat că să se îndoiește că guvernul condus de Viorica Dăncilă înțelege pe deplin ce presupune responsabilitatea conducerii blocului comunitar timp de șase luni: “Dar cred că guvernul de la Bucureşti nu a înţeles pe deplin ce înseamnă să prezidezi ţările UE”, a adăugat Juncker.

Juncker, alături de Colegiul Comisarilor la concertul de la Ateneu

Vizita președintelui Comisiei Europene alături de Colegiul comisarilor europeni, la concertul din 10 ianuarie, de la Ateneu, marchează preluarea de către România a preşedinţiei Consiliului UE, arată site-ul www.romania2019.eu, dedicat preşedinţiei române, lansat oficial vineri.

Pe 10 ianuarie “ceremonia de deschidere a preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene va beneficia de vizita preşedintelui Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker şi a Colegiului Comisarilor”, precizează sursa citată.

În seara aceleiaşi zile, Ateneul va găzdui concertul inaugural al preşedinţiei României la Consiliul Uniunii Europene la Bucureşti.

“Programul artistic va fi asigurat de Orchestra Uniunii Europene, formată din muzicieni din cele 28 de state ale Uniunii, respectiv de artişti români de recunoaştere internaţională, precum Adela Zaharia, Ruxandra Donose, Michael König, Sorin Coliban şi Corul Filarmonicii ‘George Enescu’ “, arată site-ul. Dirijorul concertului va fi Ion Marin, în timp ce corul este coordonat de Ion Iosif Prunner.

Un concert inaugural al preşedinţiei române va avea loc şi la Bruxelles, pe 24 ianuarie, la Bozar.

Orchestra Română de Tineret, condusă de Cristian Mandeal va prezenta atunci un repertoriu ce include lucrări ale unor compozitori precum George Enescu, Theodor Rogalski, Grigoraş Dinicu, George Grigoriu sau Eugen Doga.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele