Avion iranian, „aterizat“ pe o șosea

36
2 minute de lectură

Un avion iranian de linie având la bord 135 de persoane a ieșit luni de pe pistă și s-a oprit pe o șosea, având trenul de aterizare retractat. În mod surprinzător, nu s-au înregistrat victime.

Fotografiile și filmările de la fața locului surprind avionul Caspian Airlines, în orașul iranian Mahshahr, „eșuat“ în mijlocul șoselei, dar în mare parte fără a prezenta deteriorări majore, relatează CNN.

Pasagerii s-au ajutat unul pe celălalt să iasă din aeronavă. Unii dintre ei au ieșit pe ușile principale, în timp ce alții au părăsit avionul pe ieșirile de urgență din dreptul aripilor.

Toți cei 135 de pasageri și membri ai echipajului au fost evacuați în siguranță și fără a fi răniți, potrivit purtătorului de cuvânt al Agenției Aviației Civile iraniene, Reza Jafarzadeh, citat de agenția Fars.

Zborul 6936 a decolat din Teheran și urma să aterizeze, luni dimineața, pe aeroportul din Mahshahr, în sud-vestul țării. Cauzele incidentului sunt încă investigate.

Cel mai recent accident major în care a fost implicată o aeronavă a companiei Caspian Airlines a avut loc în 2009, când o cursă comercială s-a prăbușit în apropierea orașului Qazvin, din nord-vestul Iranului. Toți cei 153 de pasageri și 15 membri ai echipajului și-au pierdut viața în acel accident, unul dintre cele mai grave din istoria țării. ■

Urmăriți-ne și pe Facebook

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele