Avocații somează autoritățile statului să transpună în legislație Directiva UE privind prezumția de nevinovăție

20

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România consideră că tergiversarea procesului de armonizare legislativă este ”intolerabilă” într-un stat de drept ”a cărui temelie o constituie drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor săi”, conform unui comunicat de presă al organizației.

Consiliul Uniunii Naționale a Barourilor din România, întrunit în ședinta din 23 martie 2019, solicită Parlamentului, Președintelui României, Guvernului, Consiliului Superior al Magistraturii și deopotrivă partidelor politice, să coopereze loial și transparent în vederea transpunerii grabnice în legislație a tuturor deciziilor Curții Constituționale și a Directivelor Europene ”care sancționează încălcarea drepturilor și libertăților fundamentale ale cetățenilor români sau care sunt de natură să aduca o protecție suplimentară acestora”, se arată într-un comunicat de presă al UNBR dat publicității duminică, 24 martie 2019.

Consiliul UNBR mai arată că, în decembrie 1989, românii s-au ridicat și au răsturnat un regim abuziv în care drepturile și libertățile fundamentale ale cetățenilor au fost suprimate și prin urmare, cum în decembrie 2019 se vor împlini 30 de ani de la acest eveniment istoric, ”destinatarii acestui apel au obligația legală, morală și politică să împlinească idealurile de dreptate și libertate ale românilor precum și dorința lor de democrație pe bază de lege”.

Gabriel Nițulescu
Gabriel Nițulescu este jurnalist, comentator, analist economic și autor de cărți economice, cu articole publicate în presa economică românească. A fost jurnalist la Curentul, Ziarul Financiar, Capital, Banii Noștri, Ghidul de Bani și Financial Director Romania. A fost editor coordonator al săptămânalului Banii Noștri și redactor-șef al revistei lunare Financial Director România.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele