Rusia speră într-o relație mai bună cu SUA, după raportul Mueller

Foto: Getty Images

Raportul procurorului american Robert Mueller, care a concluzionat că președintele Donald Trump nu a conspirat cu Rusia în cadrul campaniei electorale din 2016, a fost întâmpinat cu reacții oficiale rezervate la Moscova, care speră totuși într-o îmbunătățire a relațiilor cu Statele Unite.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri S. Peskov, a declarat că singurul element nou al raportului este „recunoașterea faptului că nu a existat o conspirație“, relatează ediția online a New York Times.

Președintele Putin a manifestat un interes susținut pentru o relație bună cu Statele Unite, în timp ce acțiunile americanilor au fost lipsite de constanță, astfel că mingea se află acum în terenul Washingtonului, a precizat purtătorul de cuvânt al liderului de la Kremlin.

„Mult așteptatul raport al lui Mueller a demonstrat ceea ce noi am știut de la început“, a comentat și Konstantin Kosachev, șeful Comitetului pentru Afaceri Externe din cadrul camerei superioare a Parlamentului de la Moscova, într-o postare pe Facebook.

Speranța oficialilor de la Kremlin este că, exonerat de suspiciunile privind presupusa conspirație cu Moscova, Trump va avea libertatea de a încerca o îmbunătățire a relațiilor cu Rusia.

Comentarii