Ayatollahul Ali Khamenei: “Nu vom negocia valorile fundamentale ale revoluției”

24
2 minute de lectură

Iranul nu va negocia cu Statele Unite, a declarat miercuri liderul suprem, ayatollahul Ali Khamenei, după ce președintele Hassan Rohani a semnalat că discuțiile cu Washingtonul ar putea fi posibile în cazul în care sancțiunile impuse de SUA vor fi ridicate, relatează Reuters, preluată de Mediafax.

Khamenei a declarat pe site-ul său: “Am spus mai devreme că nu vom negocia cu America, deoarece negocierea nu are nici un beneficiu și dăunează”.

Khamenei a declarat că Iranul nu a avut probleme cu negocierile cu europenii și cu alte țări, dar a adăugat: “Nu vom negocia valorile fundamentale ale revoluției. Nu vom negocia capacitățile noastre militare”.

La începutul zilei, pre;edintele Hassan Rouhani a avut o poziție mai deschisă, declarând pentru televiziunea de stat: “Ori de câte ori ridică sancțiunile nedrepte și își îndeplinesc angajamentele și se întorc la masa de negocieri, pe care și le-au lăsat, ușa nu este închisă”.

“Dar oamenii noștri vă judecă prin acțiunile voastre, nu prin cuvintele voastre”.

Trump a declarat luni că speră că Iranul va veni la masa de negocieri pentru a ajunge la un nou acord: “Chiar cred că Iranul ar dori să încheie o înțelegere … și cred că există o posibilitate să se întâmple”.

Washingtonul s-a retras anul trecut dintr-un acord internațional nuclear semnat cu Teheranul în 2015 și reprezintă o majorare a sancțiunilor în eforturile de a închide economia iraniană prin încetarea vânzărilor internaționale de țiței.

Președintele american Donald Trump a condamnat acordul, semnat de predecesorul său Barack Obama, ca fiind defectuos pentru că nu a fost permanent și că nu a acoperit programul de rachete balistice al Iranului și rolul său în conflictele din Orientul Mijlociu.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele