(Photo by Justin Sullivan/Getty Images)

Premierul Viorica Dăncilă a anunțat alocarea de către Guvern în acest an 4,6 milioane lei pentru programul privind susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița. De asemenea, va fi alocată suma de 33,4 milioane lei pentru programul național destinat apicultorilor.

„Avem pe ordinea de zi două acte normative prin care sprijinim și în acest an fermierii și apicultorii. Vom continua programul început de Guvern în cursul anului trecut pentru susținerea crescătorilor de porci din rasele Bazna și Mangalița în vederea producerii cărnii de porc. Alocăm în acest an 4,6 milioane de lei fonduri prevăzute în bugetul Ministerului Agriculturii. De asemenea vom continua într-o formă simplificată programul național destinat apicultorilor pentru care sunt asigurate 33,4 milioane de lei, bani proveniți în egală măsură din fonduri naționale și fonduri europene”, a declarat Viorica Dăncilă.

Premierul a precizat că fermierii vor primi în continuare subvențiile la timp. “Ministrul Agriculturii, domnul Petre Daea, m-a informat că procesul de depunere a cererilor unice de plată decurge conform calendarului. Până la această dată au depus cereri peste 340 de mii de fermieri, cu 16.150 mai mult decât anul trecut”, a spus Dăncilă.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele