Barclay: UE trebuie să schimbe termenii negocierilor privind Brexit

96
1 minut de lectură

Negociatorul Uniunii Europene pentru Brexit, Michel Barnier, trebuie să convingă liderii UE că trebuie să schimbe termenii negocierilor, deoarece Parlamentul britanic nu va accepta niciodată acordul actual, a declarat duminică ministrul britanic pentru Brexit, Stephen Barclay, relatează Mediafax.            

Barclay a declarat că “realitățile politice” s-au schimbat de la referendumul prin care Marea Britanie a ieșit să iasă din Uniunea Europeană și care a avut loc în urmă cu trei ani.

“Domnul Barnier trebuie să le ceară liderilor UE să ia acest lucru în considerare dacă vor un acord, să îi permită acestuia să negocieze într-o manieră prin care să ajungă la un consens cu Marea Britanie”, a declarat Barclay.

Noul premier al Marii Britanii, Boris Johnson, a declarat că aceasta va ieși din Blocul comunitar la 31 octombrie, cu sau fără o înțelegere, și le-a transmis celorlalți lideri europeni că alte discuții nu vor avea niciun rost decât dacă aceștia vor fi dispuși să renunțe la acordul negociat cu Theresa May.

Cu toate acestea, Michel Barnier a declarat la rândul lui că Uniunea Europeană nu intenționează să renegocieze termenii acordului de retragere, inclusiv cei privind solutia de rezerva pentru frontiera irlandeza.

Consiliul European a decis amânarea ieşirii Marii Britanii din UE până pe 31 octombrie 2019. Camera Comunelor a respins de trei ori Acordul negociat de Guvernul Theresa May cu Uniunea Europeană. În cazul în care Acordul ar fi aprobat, ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană ar urma să se producă imediat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele