Barna: Săptămâna viitoare vom lua o decizie finală de susţinere a Guvernului

21
2 minute de lectură
Foto: Agerpres

Preşedintele USR, Dan Barna, a anunţat, marţi, că a ajuns la un acord cu reprezentanţii PNL şi, probabil, la finele săptămânii viitoare, formaţiunea pe care o conduce va lua o decizie finală de susţinere a noului Guvern, informează Agerpres.

„USR consideră că soluţia corectă discutată cu premierul desemnat şi cu preşedintele este cea a alegerilor anticipate. Preşedintele României a decis însă că acestea nu sunt o soluţie în acest moment. Am încercat zilele trecute să verificăm dacă există majoritate pentru susţinerea Guvernului. Ceea ce s-a întâmplat ieri în Parlament a dovedit că nu există majoritate. (…) Ţinând cont şi de poziţia premierului desemnat şi de a PNL (…) am venit cu o propunere de acord politic în care am introdus priorităţile şi aspectele foarte importante pe care USR le consideră ca fiind necesar să existe în agenda acestui Guvern. (…)

Am solicitat în propunerile de acord să fie foarte clar că alegerile anticipate trebuie să rămână pe masă ca un obiectiv care să urmeze în termen scurt după alegerile prezidenţiale. Premierul desemnat Orban a fost de acord. (…) Am ajuns la finalul discuţiilor la un acord. În momentul de faţă mai sunt necesare câteva formulări asupra cărora vom cădea de acord în zilele următoare. Probabil pe la finele săptămânii vom vedea şi lista guvernului şi vom lua o decizie finală de susţinere a învestiturii a acestui guvern”, a declarat Barna la Parlament, la finalul discuţiilor cu conducerea PNL, a transmis Agerpres.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele