Băsescu ar fi refuzat să investească în rețeaua de termoficare

33
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Marți, Iulian Iancu, președintele comisiei pentru industrie a Camerei Deputaților, a declarat că, deși au existat fonduri pentru modernizarea rețelei de termoficare din București, acestea nu au fost folosite de către Traian Băsescu, pe atunci primar general al Capitalei.

„Stimaţi colegi, vă rog să închidem aici. Discuţia dintre dumneavoastră este absolut inevitabilă. În 2005, România avea program de finanţare 3,7 miliarde de dolari de la Banca Mondială pentru termoficare în România. Programul s-a închis în 2008-2009. În acel moment, Primăria Generală condusă de Traian Băsescu a refuzat să investească vreun leu în sistem. Orice primar trebuie să investească 2 miliarde de lei în termoficare”, a afirmat Iulian Iancu, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte Acordul verde european, deputatul PSD a spus că este vorba de un program care presupune mii de disponibilizări peste noapte, dacă România nu va fi în stare să înainteze un proiect de tranziţie energetică.

„Mii de disponibilizări peste noapte, dacă noi nu suntem în măsură să înaintăm un proiect de tranziţie. Germania a zis că tranziţia lor va dura până în 2036. România nu poate să închidă mai devreme pentru că orice proiect în energie ne ia 5-7 ani. Indiferent de guvern, noi trebuie să stabilim un program de tranziţie. Programul înseamnă impactul economic, social şi transferul către noile capacitate de energie”, a explicat Iancu.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele