Daniel Zamfir: PNL are acțiuni concertate împotriva lui Firea

24
2 minute de lectură
Foto: Bogdan Cristel

Marți, preşedintele comisiei economice a Senatului, senatorul PSD Daniel Zamfir, a acuzat, la audierea ministrului desemnat la portofoliul Economie, Virgil Popescu, că PNL acționează concertat împotriva primarului general al Capitalei, Gabriela Firea, conform Mediafax.

„V-aţi făcut ţintă din Primărie. Vreţi să blocaţi conturile. Aveţi acţiune concertată împotriva Primarului General. Văd că acum ministrul Muncii este interesată de ţevile sparte de la RADET”, a afirmat Daniel Zamfir, făcând referire la Violeta Alexandru, preşedintele PNL Bucureşti.

Răspunsul lui Virgil Popescu a fost că Primăria Capitalei şi Termoenergetica au datorii de 280 de milioane de lei pe care trebuie să le plătească.

„Primăria Capitalei şi Termoenergetica trebuie să fie conştiente că datoriile către ELCEN trebuie plătite. Primăria a semnat o convenţie de plată în avans a gazului. Noi am notificat ANAF. După notificare s-au plătit 70 de milioane de lei, sunt însă 280 de milioane de lei care trebuie plătite. Eu nu vreau să blochez conturile, eu vreau să se plătească datoria. Problema ELCEN-ului este că trebuie să se modernizeze centralele. Subvenţia de termoficare se duce în gaura neagră care era RADET şi devine Termoenergetica. Pentru ce a luat domnul Piperea 130.000 de euro taxă de insolvenţă? Acum este o avarie majoră în Sectorul 6 şi nu are apă”, susține Popescu.

„Prețul cu care ELCEN vinde gigacaloria, de 196 de lei, este foarte mic. Primăria produce gigacaloria cu aproape 500 de lei. ELCEN și-a modernizat Centrala Vest și avem acolo o producție de 150 de Mw. Problema e că nu am văzut nicio încercare a Primăriei de modernizare a acelor centrale de cvartal care produc energie foarte scump. Banii se duc în gaura neagră care a fost RADET și acum devine Termoenergetica”, a mai explicat ministrul desemnat pentru Economie.

Liberalul a mai afirmat că nu are nimic împotrivă ca ELCEN să treacă sub autoritatea Primăriei, dacă plăteşte preţul just.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele