Băsescu: Autoritățile, în complicitate cu Dincă. „Primeau bani sau câte o fetiță”

1340
3 minute de lectură

Fostul președinte Traian Băsescu a declarat că este de necrezut că poliția din Caracal nu îl avea sub supraveghere pe Ghorghe Dincă, mai ales că făcea și taximetrie ilegală, transmite Mediafax.

El a adăugat că este de crezut doar dacă autoritățile erau complici, primeau bani sau „din când în când câte o fetiță”.

„Omul ăsta nu e cu năravurile astea de acum, de la Alexandra. Dacă nici acum statul nu va acționa împotriva celor care au greșit, pentru că acest copil, Alexandra, a murit cu zile. Nu e posibil să ai asemenea individ pe raza unui mic orășel cum e Caracal și poliția să nu îl aibă în supraveghere. Mai ales că făcea și taximetrie ilegală. Este de necrezut. Este de crezut într-o singură situație. Ori erau complici cu el sau primeau din când în când parte din banii de la taximetrie, ori primeau din când în când o fetiță. Și procurorii au fost extrem de generoși cu acest individ. Secția pentru magistrați trebuie să își facă treaba”, a explicat Băsescu.

Fostul președinte a adăugat că, potrivit unui raport al Comisiei Europene, STS poate da o evaluare a unei locații cu o eroare între 70 metri și 5.000 de metri.

„Am aici al 11-lea raport al CE legată de nr. 112. Și vedem ce ne spune chiar despre România și despre alte 27 de țări. Spre exemplu, s-a încercat în zona de discreditare, în faza inițială, să se dea vina, dădeau vina unii pe alții. Iată ce poate să facă STS. În momentul de față, STS poate să dea o evaluare a locației cu o toleranță de la 70 m la 5.000 de m. Dacă este în București va fi 70 de m, pentru că se intersectează mai multe celule, dacă este la Caracal unde e o singură celulă va fi de 5 km față de punctul real. Acea diagramă pe care au transmis-o este mai mică de 5.000 de metri. Ceea ce vă spun este valabil și pentru întâmplarea din Apuseni. Toate sistemele 112 din Europa intră în proces de modernizare”, a afrimat Traian Băsescu.

„Tipul de funcționari ai statului care se preling”

El a susținut că sunt mai multe minciuni neclarificate încă, în cazul din Caracal.

„Prima minciună a fost – nu am putut să îi depistăm pentru că STS nu ne-a dat corect locația. A două minciună a fost cea din fața porții. Nici acum nu e clar cine a interzis intrarea, procurorul sau poliția că nu a avut oameni. Cele două instituții trebuiau să colaboreze. Nici acum nu au venit cu un comunicat public. Este inadmisibil, de asemena, faptul că nici până acum niciuna dintre cele două instituții nu a venit public să spună -Iertați-ne. Nu am citit Constituția, care ne dădea dreptul să intrăm și la mierzul nopții în locuințe dacă există risc de pierdere de viață a unui cetățean (…) Ei nu aveau nevoie de mandat că să între în Casa Groazei. Avem câteva minciuni care nu sunt nici acum recunoscute. Eu cred că interdicția a venit de la procuror, dar și polițistul a fost suficient de slab să nu spună: Domnule procuror, eu servesc o lege și e în joc viața unui om. E o chestie de asumare aici. Amândoi au fost slabi. Tipul de funcționari ai statului care se preling, nu își asumă îm momente de criză anumite decizii. Asta e marea problemă”, a subliniat fostul șef de stat.

[adrotate group="1"]

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele