IBM – Probleme în justiție cu angajații concediați pentru a face loc unora mai tineri

43
2 minute de lectură

International Business Machines Corp. (IBM) a concediat aproximativ 100.000 de angajaţi în ultimii ani în încercarea de a angaja mai mulţi mileniali, pentru a deveni o companie la fel de atractivă precum Amazon şi Google, a spus un fost vice-preşedinte într-o depoziţie, citat de Bloomberg, preluat de Mediafax.

Compania de tehnologie se află în mijlocul mai multor procese în care este acuzată că a concediat angajaţii mai în vârstă, astfel că IBM are procese civile în California, Pennsylvania şi Texas.

„Am reinventat IBM în ultimii 5 ani prin targetarea oportunităţilor cu o valoare mai mare pentru clienţii noştrii. Compania angajează 50.000 de angajaţi în fiecare an”, a declarat compania.

IBM se confruntă de aproximativ şapte ani cu o scădere a cifrei de afaceri. În ultimii ani, au avut loc mii de concedieri, acestea vizând angajaţi din Statele Unite, Canada şi alte jurisdicţii cu salarii ridicate. Măsura este o încercare de a reduce costurile şi a transforma forţa de muncă pentru a se putea adapta la noile tehnologii, acesta fiind o urmare a aderării întârziate la zona de cloud şi a revoluţiilor tehnologice. Astfel, numărul angajaţilor IBM a scăzut la minimul a şase ani, la 350.600 de angajaţi la sfârşitul anului 2018, aceasta însemnând o reducere cu 19% comparativ cu anul 2013.

Într-o depoziţie dintr-un caz de proces civil, Alan Wild, fost vicepreşedinte al resurselor umane din cadrul IBM a mărturisit că a fost nevoit să concedieze între 50.000 şi 100.000 de angajaţi în ultimii doi ani, conform unui document înaintat curţii din Texas.

În depoziţie a fost menţionat faptul că IBM şi-a dorit să arate generaţiei de mileniali că nu este o companie bătrână sau învechită, iar scopul acestei mişcări a fost de deveni la fel de atractivă ca şi companii precum Google, Alphabet şi Amazon.

Organizaţia media ProPublica a publicat recent o investigaţie, găsind că IBM a concediat aproximativ 20.000 de angajaţi din Statele Unite, cu vârsta de 40 de ani sau peste în ultimii cinci ani.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele