Birchall: Era în fișa postului să vorbesc de justiție, nu despre broșe

83
2 minute de lectură

Ana Birchall a reacționat după ce Viorica Dăncilă a exclus-o din PSD. Ea a precizat că în mandatul său a abordat teme legate de justiție pentru că trebuia să explice „nenorocirile” pe care le-a găsit și asaltul asupra sistemului, scrie Mediafax.

Fostul ministru al Justiției a spus că, pentru a-i justifica execuția din partid, Dăncilă s-a luat de ea spunând că a făcut declarații pe justiție „fără să aibă acest drept”.

„Păi doamna Dăncilă, era în fișa postului de ministru al justiției să vorbesc despre justiție, despre nenorocirile pe care le-am găsit în legile făcute și în timpul mandatul dvs. de “Comisia specială Iordache” de exemplu, despre asaltul asupra justiției, că doar nu era să vorbesc despre vreme sau despre broșe”, i-a răspuns Ana Birchall lui Dăncilă, printr-un mesaj pe Facebook.

Fostul ministru a mai precizat că a respectat votul românilor de la referendum în privința problemelor din justiție, deoarece românii cereau să fie oprit asediul asupra sistemului judiciar.

Birchall îi atrage atenția fostului premier în legătură cu o scăpare în discursul de miercuri seară.

„P.S. Aseară am mai citit încă o minciunică, anume că dvs., d-na Dăncilă, ați fi fost lăudată în ultimul raport MCV! Mă îndoiesc că ați citit raportul, deși trebuia. Dacă l-ați fi citit, ați fi observat că NU sunteți deloc lăudată, ci mai degrabă criticată! În raportul MCV este lăudată exact acea perioadă în care mi-am exercitat mandatul, conform așteptărilor, același mandat pe care dvs. îl criticați!”, mai punctează fostul ministru al Justiției.

Președintele PSD Viorica Dăncilă a anunțat, după ședința CEx a PSD de marți, că membrii comitetului au luat decizia de a-i exclude pe Cozmin Gușă, Ana Birchall și pe toți cei care au votat pentru Guvernul Orban.

“Faptul că a ieșit pe declarații pe justiție fără să aibă acest drept, această posibilitate. Faptul că noi am înțeles votul de la europarlamentare și de atunci nu am mai vorbit despre justiție. Era subiectul celor care aveau probabil probleme cu justiția dintre candidați”, a explicat liderul PSD.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele