Birchall: Infracțiunile de viol, răpire, trafic de persoane să fie imprescriptibile

12
2 minute de lectură
Ana Birchall. Sursa foto: Facebook

Ministrul Justiției, Ana Birchall, consideră că infracțiunile de viol, răpire și trafic de persoane ar trebui să fie imprescriptibile, de aceea a purtat mai multe discuții în acest sens și chiar a făcut un apel ca cei care au propuneri pentru o eventuală modificare legislativă să le transmită, informează MEDIAFAX.

„Eu consider că asemenea infracțiuni ar trebui să fie imprescriptibile (infracțiunile grave, n.r.). Nu vreau să pară că voi impune eu această soluție de modificare legislativă, este o părere a mea. Așa cum avem infracțiunile de omor ca fiind imprescriptibile, eu consider că și acest gen de infracțiuni, violul, răpire, trafic de persoane și altele, exploatarea minorilor, de exemplu, (trebuie, n.r.) să fie imprescriptibile. Cu alte cuvinte, să nu mai opereze prescripția”, a declarat Ana Birchall.

Ministrul Justiției a precizat că ideea a fost lansată în câteva discuții și a lansat un apel ca cei care au propuneri să transmită puncte de vedere cu privire la această chestiune.

„Orice măsură legislativă este important să fie luată prin consultarea nu numai celor care sunt în sistemul judiciar, vorbind aici de instituții sau de asociații profesionale, dar și de fiecare cetățean, pentru că pe mine mă interesează să asigurăm domnia legii, este un principiu de la care nu o să fac niciodată rabat”, a mai precizat Birchall.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele