Birchall: Până când sunt lămurite toate aspectele este normal ca fetița să rămână în România

141
1 minut de lectură

Ministrul Justiției, Ana Birchall, a declarat că fetița din Mehedinți nu ar trebui, din punctul său de vedere, să părăsească România cu familia adoptivă până când nu sunt lămurite toate aspectele privind legalitatea procedurii, informează Mediafax.

„Asemenea gesturi, situații nu mi-aș dori să mai văd niciodată în România. (…) Ca ministru al Justiției, am făcut tot ce se putea omenește posibil. (…) Cred că este absolut normal ca, până când nu sunt lămurite toate aspectele legate de legalitatea procedurii, fetița să rămână în România. Spun strict sub aspect personal. Legal, nu am voie să mă antepronunț”, a spus ministrul Justiției, Ana Birchall.

Procurorul general Bogdan Licu a dispus încă de vineri verificări la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Craiova privind modul în care un procuror din acea structură a intervenit în cazul fetiței din Mehedinți și a efectuat percheziția domiciliară. La secția de anchetă este deschis un dosar penal.

Totodată, președintele Consiliului Superior al Magistraturii, Lia Savonea, a sesizat Inspecția Judiciară pentru a efectua cercetări cu privire la conduita și modul în care procurorul a intervenit.

LĂSAȚI UN COMENTARIU

Comentariul:
Introduceți numele